01 серпня 2024
1000

У Комітеті з питань економічного розвитку, за ініціативи Голови підкомітету з питань взаємодії держави і бізнесу та інвестицій Ігоря Марчука, 01 серпня 2024 року заплановано проведення круглого столу на тему: «Розвиток економіки цифрових платформ в Україні. Законодавче регулювання».

Участь у круглому столі візьмуть члени комітетів з питань економічного розвитку та фінансів, податкової та митної політики, представники Міністерства економіки України, Міністерства фінансів України, а також представники бізнес коаліції цифрових платформ – Bolt, Glovo, Uber, Uklon, експертно-аналітична спільнота, профільні галузеві асоціації та інші стейкхолдери.

 До обговорення пропонуються наступні аспекти економіки цифрових платформ:

       міжнародний досвід та європейську стратегію розвитку колаборативної економіки в контексті впровадження, розвитку та регулювання економіки цифрових платформ;

       світові тенденції, динаміку розвитку та сектори економіки залучені до цієї економічної моделі;

       перспективи розвитку платформної економіки на національному рівні;

       аналізу чинного законодавства та обговорення нових законодавчих ініціатив, спрямованих на підтримку та розвиток цифрових платформ в Україні;

       оцінку впливу економічних умов на розвиток цифрових платформ, включаючи питання фінансування, оподаткування та доступу до ринків.

За підсумками круглого столу будуть напрацьовані пропозиції щодо удосконалення законодавства, що регулює діяльність цифрових платформ, з метою подальшого їх врахування під час здійснення законодавчої та контрольної функції Парламенту.


Повернутись до календаря подій