10 лютого 2023
1400

На виконання рішення Комітету від 16 січня 2023 року (Протокол №144) заплановано проведення слухань у Комітеті на тему: «Заміщення українськими товарами імпорту з російської федерації і республіки білорусь в Україні, Європейському Союзі та світі».

Захід відбудеться  10 лютого 2023 року о 14:00  за участю народних депутатів України, представників центральних органів виконавчої влади та Офісу Президента України, бізнес-асоціацій, аналітичних центрів.

Під час заходу заплановано представлення результатів дослідження «Заміщення українськими товарами імпорту з російської федерації і республіки білорусь в Україні, Європейському Союзі та світі» та обговорення ряду дотичних питань, у тому числі:

Чи достатньо ефективно запроваджені обмеження імпорту товарів з російської федерації і республіки білорусь в Україні?

Які перспективи розширення таких обмежень на західних ринках?

Чи є можливість замістити імпорт товарів з російської федерації і республіки білорусь вітчизняними товарами на внутрішньому ринку і на ринках країн ЄС?

Що треба зробити державі і бізнесу для заміщення імпорту товарів з російської федерації і республіки білорусь українськими товарами в Україні і на західних ринках?

За результатами слухань передбачається підготовка рекомендацій щодо вдосконалення законодавства, нормативно-правових актів та проведення організаційних заходів для заміщення українськими товарами імпорту з російської федерації і республіки білорусь в Україні, Європейському Союзі та світі.

 Запрошуємо взяти участь у комітетських слуханнях.

Контактна особа: Русанов Олександр, тел.: 098 738 66 20  е-mail: rusanov.one@gmail.com

Акредитація журналістів відбувається за формою https://forms.gle/NCzjtmyK9SqcV5m1A




Повернутись до календаря подій