04 червня 2021 року відбулися слухання у Комітеті на тему: «Розбудова ринку авторських прав в Україні – сучасні виклики захисту прав авторів»

Опубліковано 07 червня 2021, о 16:28

 Секретаріат Комітету з питань економічного розвитку 

 04 червня 2021 року о 15.00 у кінозалі по вул. Банкова 6-8 відбулися слухання у Комітеті на тему: «Розбудова ринку авторських прав в Україні – сучасні виклики захисту прав авторів» за участю народних депутатів України, представників Уряду, всеукраїнської музичної профспілки, правовласників,  а також  працівників музичної індустрії. Захід присвячено відновленню прав авторів на отримання авторської винагороди.
Учасники комітетських слухань обговорили порядок денний, а саме: питання акредитації авторських організацій колективного управління; критерії ефективності державного регулювання у сфері охорони авторського права і суміжних прав – розмір фактичних виплат роялті; форми захисту авторських прав в Україні, що застосовуються на даному етапі; проблемні питання судового захисту авторських прав, тощо. Всі присутні впевнились, що діалог можливий і пошук спільного рішення триватиме  і допоможе врегулювати відносини між правовласниками, артистами та державою. Але спершу — і це є першочерговою задачею з боку влади — має бути дотриманий закон і завершений процес акредитації.
Детальніше читайте за посиланням тут.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку