Ганна Лічман взяла участь у Парламентської асамблеї ОБСЄ

Секретаріат Комітету з питань економічного розвитку
07 жовтня 2024, 18:05

 
«Протягом тижня мала честь представляти Україну на осінній сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ, що проходила в Дубліні, Ірландія, - розповідає голова підкомітету з питань регуляторної політики Ганна Лічман . Цей захід став важливим майданчиком для обговорення нагальних викликів, які стоять перед міжнародною спільнотою.
У своєму виступі наголосила, що хоча Україна активно підтримує Європейський зелений курс, наразі ми маємо екологічні руйнування, спричинені російською агресією.
росія, не досягнувши стратегічних успіхів на полі бою, прагне знищити все, що не може захопити. Сьогодні майже 27% території України тимчасово окуповані, а російські війська щодня порушують міжнародні конвенції, зокрема Конвенцію про хімічну зброю. Вони використовують газові гранати, хімічно небезпечні речовини та окуповують Запорізьку АЕС — найбільшу атомну станцію в Європі.
Цей постійний терор має колосальні екологічні наслідки, що вже призвели до понад 57 мільярдів доларів збитків для довкілля. В Україні відкрито 15 кримінальних справ про екоцид, і ми першими у світі збираємо докази екологічних злочинів.
Наша країна також зіштовхнулася з рекордними викидами парникових газів: за два роки повномасштабного вторгнення обсяги викидів перевищили річні викиди 175 країн. Це еквівалентно тому, що 90 мільйонів автомобілів працювали б без зупину цілий рік або що працювало б 260 вугільних електростанцій на 200 МВт кожна.
Екологічні наслідки цієї війни є катастрофічними і потребують негайної міжнародної реакції.
Щоденний терор росії доводить, що нинішнього тиску недостатньо. Сьогодні як ніколи важливо, щоб світ не мовчав.