Триває всеукраїнське роуд-шоу “Українська техніка для громад”

Секретаріат Комітету з питань економічного розвитку
27 вересня 2024, 09:51

  «У Рівному всеукраїнське роуд-шоу «Українська техніка для громад» після вильоту ворожих ракет перемістилося із зали обласної адміністрації в укриття. Але нас так просто не спинити, - розповідає заступник Голови Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський.

Представникам громад Рівненщини ми презентували каталог колісної техніки українського виробництва. До каталогу увійшли 255 одиниць техніки, які виробляються на 32 підприємствах з 14 областей України.

Ця ініціатива має остаточно переконати керівників громад та спеціалістів із закупівель по всій Україні в тому, що українська промисловість здатна забезпечити 100% потреби внутрішнього ринку у колісній техніці. Кожного разу переконуюсь, що про це знають далеко на всі керівники місцевої влади.

Також надзвичайно важливим є синергійний економічний ефект від замовлень громадами української техніки. Коли Чернівці купують тролейбус виробництва ПТС, податки й робочі місця отримають не тільки Бровари, де розташоване це підприємство, а й близько десятки підприємств-підрядників. При замовленні львівського автобуса «Електрон» запускається виробничий ланцюжок, який включає близько 200 підприємств по всій Україні. А загалом у виробництві колісної техніки, представленої в каталозі «Українська техніка для громад», задіяні близько 4000 підприємств в усіх регіонах країни.

Загальна потреба Рівненщини у колісній техніці становить 372 одиниці. Це комунальна, дорожня та спеціальна техніка, громадський транспорт, машини швидкої допомоги, шкільні автобуси. Всі види цієї техніки випускаються в Україні.

Головний аргумент купувати українську техніку, на мою думку - війна. Чим більше промислового виробництва в Україні, тим більше податків у держави. А ці кошти йдуть на пальне для танків, зарплати бійців та інші потреби ЗСУ. Тому в Умовах війни альтернативи політиці «Зроблено в Україні» просто немає.»