Комітет рекомендує визнати невідкладним законопроект про публічні закупівлі

Секретаріат Комітету з питань економічного розвитку
30 серпня 2024, 12:47

 

30 серпня 2024 року відбулося засідання Комітету з питань економічного розвитку, на якому було розглянуто проект Закону України про публічні закупівлі  (реєстр. № 11520), поданий Кабінетом Міністрів України.

Законопроектом пропонується нова редакція Закону України «Про публічні закупівлі». Зазначений проект Закону України покликаний наблизити українське законодавство до європейських стандартів.

Метою цього законопроекту є регулювання проведення публічних закупівель в прозорий та конкурентний спосіб, у тому числі для забезпечення потреб відновлення України внаслідок повномасштабної війни та виконання міжнародно-правових зобов’язань України в сфері публічних закупівель.

За підсумками обговорення народні депутати України - члени Комітету ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді України включити законопроект про публічні закупівлі  (реєстр. № 11520) до порядку денного сесії Верховної Ради України і згідно частин другої та третьої статті 101, частини третьої статті 50 Регламенту Верховної Ради України визначити законопроект невідкладним та скоротити строк внесення альтернативних законопроектів наполовину.