Відбулася презентації другого етапу реформи конкурентного законодавства

Секретаріат Комітету з питань економічного розвитку
25 липня 2024, 12:23

Голова Комітету Дмитро Наталуха взяв участь у презентації другого етапу реформи конкурентного законодавства України, що відбулася 24 липня 2024 року за ініціативи Антимонопольного комітету України (АМКУ).

 Захід був присвячений публічному обговоренню законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності АМКУ, що впроваджує другий етап реформи конкурентного законодавства України.

У ході презентації учасникам було представлено напрацювання, розроблені представниками Верховної Ради України, Антимонопольного комітету України, а також проектів міжнародної  технічної допомоги ЄС та США щодо гармонізації законодавства про захист економічної конкуренції з кращими світовими практиками.

Під час заходу було заслухано доповіді про основні зміни матеріального права та  процесуального права, про нові інструменти правового регулювання та коментарі міжнародних експертів.

Голова Комітету Дмитро Наталуха звернув увагу присутніх на важливість розвитку конкурентного законодавства для сталого економічного розвитку нашої держави.

Ця реформа надасть можливість підвищити інституційну спроможність АМКУ забезпечувати чесну конкуренцію та рівні правила для всіх гравців ринку та стане важливим кроком гармонізації законодавства про захист економічної конкуренції з нормами права Європейського Союзу, що сприятиме економічному зростанню та підвищенню конкурентоспроможності української економіки.