Відбулася публічна дискусія на тему: «Корпоративне управління як запорука ефективності та доброчесності».

Секретаріат Комітету з питань економічного розвитку
02 липня 2024, 10:25

 

Заступник Голови Комітету з питань економічного розвитку Олексій Мовчан, в якості одного із спікерів, узяв участь у публічній дискусії, яка відбулася 28 червня 2024 року в рамках презентації Антикорупційною ініціативою ЄС разом з Funded by the European Union, Integrity cities та Миколаївською міською радою Дорожньої карти впровадження корпоративного врядування, концепції створення Наглядової ради та профайлінгу її потенційних членів.

"Це пілотний проєкт, а першим завжди складно, - зауважив парламентар. Але це дуже важливий крок. Ми зможемо заміряти результати і оцінити ефективність реформи цього пілотного проєкту, а потім інтегрувати їхній досвід у законодавство."

У ході публічної дискусії учасники обговорили майбутні зміни для підприємства та муніципального сектору в цілому, а також можливості, які відкриє реформа корпоративного управління.

Олексій Мовчан у своєму виступі, серед іншого, зазначив, що наразі в Парламенті готується корпоративна реформу на комунальних підприємствах та наголосив, що це має критично важливе для усієї системи управління активами публічного сектору економіки.