Члени Комітету з питань економічного розвитку беруть участь у Парламентській асамблеї Організації Чорноморського економічного співробітництва

Секретаріат Комітету з питань економічного розвитку
16 травня 2024, 12:03

   Цього тижня члени Комітету з питань економічного розвитку Олексій Мовчан і Олександр Маріковський працюють у Парламентській асамблеї Організації Чорноморського економічного співробітництва в Албанії, в місті Тірана.

 «Як пам'ятаєте, за 2 минулі роки наша українська парламентська команда досягла значних, я б, навіть, сказав – історичних результатів – ми вигнали росіян з міжнародного майданчика ПАЧЕС, де вони правили балом кілька десятиліть, -розповідає заступник Голови Комітету Олексій Мовчан.

Спочатку вони втратили свої голоси, потім призупинили участь у засіданнях Генасамблеї. Зараз ПАЧЕС вчиться працювати без рф, і це їй вдається відмінно – все проходить у спокійному робочому режимі.

Вперше за всю історію існування ПАЧЕС цей майданчик перестав бути проявом російського імперіалізму та інструментом приниження менших країн. Він став центром конструктивної співпраці всіх країн Чорноморського регіону.

Ми маємо визнати росію як єдиного агресора в Чорноморському регіоні, який дестабілізує ситуацію.

Зараз надважливо всім країнам Чорноморського регіону об’єднатися і діяти разом для захисту спільних інтересів та економічної безпеки на фоні кривавої російської агресії.

Потрібно об’єднувати свої держави, нації, розвивати економічне співтовариство для покращення добробуту всіх країн в регіоні. І головне – все це робити без впливу російської федерації.»