Україна може стати найбільшим інвестиційним проектом в Європі – Галина Янченко.

Секретаріат Комітету з питань економічного розвитку
28 червня 2023, 13:22

 

У Римі за  участі провідних італійських  компаній відбувся масштабний бізнес-форум «FIT for Ukraine: Italy», на якому було  представники України презентували інвестиційні можливості в Україні та український бізнес для можливого партнерства.

Враженнями від своєї участі у зазначеному заході ділиться народний депутат України, член Комітету з питань економічного розвитку Галина  Янченко. Вона наголошує, що відбудова красивих, але пустих будинків –  хибний шлях повоєнного відновлення України.

«Основний ресурс має бути направлений на відновлення підприємств, які дадуть українцям робочі місця й достойних заробіток.  А основні зусилля українських політиків і дипломатів, відповідно, мають бути направлені на створення сприятливого інвестиційного клімату в Україні та залучення прямих іноземних інвестицій — знову ж таки в створення нових робочих місць для українців в Україні.

Бізнес-форум у  Римі, ініційований нашими колегами з Ukraine Invest та італійською владою — якраз направлений на залучення підприємств для відновлення України. Знайомимо італійський бізнес з можливостями роботи в Україні.

Італія — наш важливий партнер та союзник, послідовний у допомозі та підтримці нашої країни. Впевнена, що й у відновленні України Італія може взяти важливу роль. Італія — третя економіка Європи, яка після Другої світової пройшла шлях від руїн до свого «економічного дива» під час повоєнної відбудови у 1960-х роках. Для відновлення України нам теж потрібно буде робити дива.

Війна закінчиться і після цього Україна може стати найбільшим інвестиційним проектом в Європі. Закликала італійський бізнес вже зараз шукати українських партнерів, визначатися зі сферами, які цікаві для відбудови та дізнаватися більше про Україну.»