Дмитро Наталуха анонсує початок роботи Ukraine Recovery Conference

Секретаріат Комітету з питань економічного розвитку
20 червня 2023, 18:57


Голова Комітету Дмитро Наталуха ділиться своїми враженнями від участі у роботі Міжнародної конференція з відновлення України, яка офіційно стартує 21 червня 2023 року в Лондоні.
«Прямо зараз на заході Chatham House у Лондоні, в рамках Ukraine Recovery Conference, яка офіційно стартує тут завтра, заступник міністра економіки Олександр Грибан згадує «індустріальні парки», як перший інструмент, на який інвесторам, зацікавленим у відбудові України, варто звернути свою увагу.
Це був довгий і не легкий шлях, який наш Комітет з питань економічного розвитку і Міністерство економіки України пройшли з гідністю і витримкою, незважаючи на всі протести і критику, щоб нарешті завершити реформу індустріальних парків і запустити цей інструмент.
І, як би не війна, повірте, ми би вже мали українську промисловість і переробку, яка б оживала у цих точках економічного зростання.
Та навіть під час війни саме індустріальні парки виступають одним з найконкурентніших факторів, який враховує бізнес при плануванні своєї діяльності в Україні.
І це не моя думка, а слова Майка Стенсона - керівника ірландської компанії Kingspan, яка однією з перших почала інвестувати в Україну ще до закінчення війни.
І це справді дуже приємне і важливе визнання результату нашої спільної роботи.
На черзі - спеціальний режим для звільнених територій, та територій, на який велись бойові дії.
Економічний ар'єргард зробить свою частину роботи.
Ми пересилимо!»