Комітет з питань економічного розвитку провів чергове засідання

Секретаріат Комітету з питань економічного розвитку
23 травня 2023, 14:21

 

На засіданні 23 травня 2023 року Комітет з питань економічного розвитку переглянув своє рішення щодо проекту Закону України про внесення змін до Закону України "Про Фонд державного майна України" щодо оптимізації структури Фонду державного майна України (реєстр. № 8250) у частині уточнення окремих положень та ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроект в цілому.

Прийняття зазначеного законопроекту дозволить запровадити ефективну організаційну дієву структуру Фонду державного майна України, організувати діяльність та підвищити його результативність функціонування, а також впроваджувати нові електронні сервіси, що у свою чергу призведе до зниження часових та грошових витрат для доброчесного бізнесу у сферах компетенції Фонду.

Також народні депутати України – члени Комітету прийняли рішення утворити у складі Комітету з питань економічного розвитку новий підкомітет з питань регіонального економічного співробітництва і торгівлі, затвердивши його персональний склад. Головою зазначеного підкомітету обрано народного депутата України Олександра Маріковського.

Крім того, на засіданні Комітету було схвалено Рекомендації слухань у Комітеті з питань економічного розвитку на тему: «Заміщення українськими товарами імпорту з російської федерації і республіки білорусь в Україні, Європейському Союзі та світі», які відбулися 10 лютого 2023 року, поклавши контроль за їх виконанням на заступника Голови Комітету Дмитра Кисилевського.

У згаданих Рекомендаціях Комітет рекомендував Уряду у тримісячний термін розробити план заміщення українськими товарами імпорту з росії та білорусі в ЄС та інші західні ринки, а також представити детальний план заміщення імпорту товарів з рф та рб в Україну, що мав місце у попередні періоди, продукцією вітчизняного виробництва та інше.