Олексій Мовчан: Наступний крок – відшкодування за знищене житло

Секретаріат Комітету з питань економічного розвитку
12 травня 2023, 13:11


За першу добу роботи програми державної допомоги на відновлення пошкодженого житла «єВідновлення» подано понад 3 тисячі заяв про виплату допомоги. Такі дані наводить Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

 «єВідновлення» – це перший етап великої комплексної програми по компенсації, він стосується лише пошкодженого житла. Наступний крок – відшкодування за знищене житло. Так, громадяни зможуть отримати сертифікати на придбання нового житла», - зазначає заступник Голови Комітету з питань економічного розвитку Олексій Мовчан.

Все це передбачено в законопроєкті реєстр. № 7198, який опрацьовувався в Комітеті з питань економічного розвитку і розроблявся разом з командою інших депутатів – повідомив парламентарій.

«Наразі органи місцевого самоврядування мають створити спеціальні комісії з розгляду питань виплати компенсацій. Вони консультуватимуть мешканців громади, розглядатимуть заявки на виплату компенсації, забезпечуватимуть обстеження пошкодженого житла та вноситимуть інформацію до Реєстру пошкодженого та знищеного майна.

Механізм подачі заявок – дивіться в інфографіці.