Парламент продовжує покращувати вітчизняний інвестиційний клімат

Секретаріат Комітету з питань економічного розвитку
11 квітня 2023, 10:05

       "Ми зробили ще один суттєвий крок до створення найкращого інвестиційного клімату в Європі." – інформує Ігор Марчук, голова підкомітету з питань взаємодії держави і бізнесу та інвестицій Комітету з питань економічного розвитку.

"Верховна Рада України кількістю у 252 голоси прийняла за основу проєкт Закону про внесення змін до Закону України "Про державну підтримку інвестиційних проєктів із значними інвестиціями в Україні" (реєстр. № 8138).

Ми продовжуємо покращувати умови інвестування для українських та іноземних інвесторів й плануємо до другого читання напрацювати додатковий перелік нових стимулів та покращень, щоб перетворити нашу економіку на пріоритетний інвестиційний майданчик!" – зазначає парламентарій.

Проєкт Закону України про внесення змін до Закону України «Про державну підтримку інвестиційних проєктів із значними інвестиціями в Україні» було розглянуто та рекомендовано до прийняття за основу на засіданні Комітету з питань економічного розвитку 5 квітня 2023 року. Зазначений законопроект має на меті удосконалення законодавства щодо надання державної підтримки інвестиційних проектів із значними інвестиціями, а також усунення перепон, що стоять на шляху у суб'єктів господарювання, які мають намір реалізувати інвестиційні проекти із значними інвестиціями та отримати державну підтримку, передбачену Законом.