Форум у Давосі підтвердив, що Україна є ключем до розв’язання багатьох глобальних проблем - Дмитро Наталуха

Секретаріат Комітету з питань економічного розвитку
21 січня 2023, 17:44

 

Найважливішим підсумком Всесвітнього економічного форуму в Давосі є те, що наша держава не зійшла зі світових радарів. Україна залишається однією із топтем, однією з головних причин пошуку спільного рішення для подолання глобальної кризи.

«Приємно було чути від провідних політиків та бізнесменів світу про допомогу нашій державі. Наприклад, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн запевнила, що підтримка України не ослабне, вона ж закликала інвестувати в нашу країну вже зараз, ще до закінчення війни. Прем’єр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що його держава не збирається чекати на згоду Німеччини в питанні передачі нам танків «Леопард». Поляки поставили перед фактом Німеччину й закликали підтримати їх або просто не заважати. Багато інших питань також обговорювалося в кулуарах Давоса», - зазначив Голова Комітету Дмитро Наталуха.

Він звернув увагу й на блискучі промови Президента України та Першої леді, які своїми виступами продовжують змінювати ставлення до України й до необхідності надання нам термінової підтримки.

«Загалом ми стали свідками консолідації політичних і бізнес-еліт у розумінні того, яким чином долати інфляційну й енергетичну кризи у світі, також є чітке усвідомлення, що одне з головних джерел цих криз – агресивна політика терористичного режиму Путіна. Усунення цієї проблеми в Давосі обговорювалося як один зі способів знайти якомога швидше розв’язання глобальних економічних проблем. Безумовно, це дуже гарні сигнали. Всесвітній економічний форум у Давосі був для нас позитивним», - наголосив народний депутат.

За його словами, цей міжнародний захід вчергове підтвердив, що у світі є розуміння й усвідомлення того, що за останні 11 місяців росія остаточно позбулася маски натяків на цивілізовану державу й проявила себе як кривавий варвар, який не поважає будь-які домовленості та угоди.