Відбулося публічне обговорення законопроекту, мета якого вдосконалити санкційну політику та підвищити ефективність управління державним, комунальним майном та арештованими активами.

Секретаріат Комітету з питань економічного розвитку
20 січня 2023, 12:38

 

 Комітет з питань економічного розвитку рекомендує Верховній Раді України прийняти за основу законопроект “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення санкційної політики та підвищення ефективності управління державним, комунальним майном та арештованими активами”(реєстр.№8311). З метою напрацювання узгодженої позиції всіх стейкхолдерів відбулося публічне експертне обговорення цього законопроекту.

У заході взяли участь представники Міністерства економіки України, Міністерства юстиції України, Міністерства фінансів України, АРМА, професійних асоціацій, правники, Prozorro.Продажі та інші.

У ході обговорення учасники наголосили на необхідності забезпечення запропонованих законодавчих змін та була озвучена низка пропозицій до проекту, зокрема щодо уточнення змін до санкційного законодавства; доповнення проекту іншими положеннями, необхідними для кращого врегулювання роботи АРМА, та здійснення виконавчого провадження; уточнення технічних моментів, пов'язаних з реалізацією майна підсанкційних осіб та арештованого майна.

Всі надані за результатами зустрічі пропозиції будуть опрацьовані до другого читання.

Заступник Голови Комітету Олексій Мовчан так коментує цю подію: «Незважаючи на страшну трагедію,  щоб життя у нашій країні стало кращим, і для наближення перемоги, ми маємо продовжувати працювати.

Я вдячний кожному та кожній, хто знайшов можливість приєднатись та висловитись щодо цієї ініціативи. Ми напрацьовували цей законопроєкт, консультуючих з усіма ключовими стейкхолдерами. І сьогодні в обговоренні документу теж взяло участь досить широке коло представників органів державної влади, професійних асоціацій та громадського сектору.

Приємно відзначити, що всі учасники говорили про важливість проекту та необхідність удосконалення процедури управління активами підсанкційних осіб та арештованим майном».