Заступник Голови Комітету Дмитро Кисилевський презентував план відновлення переробної промисловості України.

Секретаріат Комітету з питань економічного розвитку
18 січня 2023, 13:01

 

Під час заходу, організованого Академією Київського міжнародного економічного форуму (Академія КМЕФ) спільно з Асоціацією міст України та Центром розвитку ринкової економіки (CMD-Ukraine) народний депутат України, заступник Голови Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський  виступив з презентацією на тему "Переробна промисловість: інструменти для нової економіки та можливість для громад". У заході взяло участь майже 200 представників громад: сільських, селищних, міських голів та інших представників місцевих органів влади, у віданні яких знаходяться економічні питання.

"Переконаний, що роль громад в економічному розвитку буде ставати все більш значущою. Вони мають на це пряму економічну мотивацію: чим більше промислових переробних підприємств буде в громадах, тим заможнішими вони будуть. Промисловість - це переважно легальна зайнятість, а отже поява промислового підприємства створює ПДФО з офіційних зарплат робітників, який є одним з головних джерел наповнень місцевих бюджетів." – зазначає парламентарій.

"Розвиток власної переробної промисловості є також єдиним шляхом до подолання бідності. Про що свідчить історія післявоєнного відновлення Німеччини, Японії, Південної Кореї. Ми звикли називати їх економічними дивами, хоча насправді вони слідували простим рецептам: держава цілеспрямовано формувала і стимулювала економіку, основану на експортно-орієнтованій переробній промисловості.

Тож задача держави - створити такі інструменти промислового розвитку, якими громади могли б користуватись для залучення інвесторів. Чим більше ми залучатимемо громади у боротьбу за інвестиції і промисловий розвиток, тим швидше ми відбудуємо країну. І тим міцнішою вона буде" – підсумовує Дмитро Кисилевський.