Комітет заслухав інформацію про діяльність Держпродспоживслужби в умовах воєнного стану

Секретаріат Комітету з питань економічного розвитку
14 листопада 2022, 17:55

 

На засіданні 14 листопада 2022 року Комітет в рамках контрольної функції заслухав інформацію про діяльність Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів в умовах воєнного стану, яку доповів т.в.о. Голови служби Лордкіпанідзе А.Ю. Він окреслив основні напрямки роботи служби та запевнив, що незважаючи на воєнний стан, Держспоживслужба робить все можливе, щоб виконати міжнародні зобов’язання України, передбачені Угодою про Асоціацію та продовжити процес створення в Україні спільних з країнами-членами ЄС правил функціонування ринку харчових продуктів та благополуччя тварин.

У засіданні також взяв участь Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов, який розповів про оптимізацію роботи Держспоживслужби, зокрема, шляхом позбавлення невластивих їй функцій.

 За результатами обговорення отриманої від Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів інформації, учасники засідання висловили надію на подальшу співпрацю, яка має стати джерелом для напрацювання низки ініціатив з удосконалення законодавства.