Ми завжди будемо вдячні за вклад Литви в нашу спільну перемогу - заступник Голови Комітету Роксолана Підласа

Секретаріат Комітету з питань економічного розвитку
14 вересня 2022, 18:35

  

«Тепер у Сейму Литовської Республіки є свій легендарний символ української стійкості та витримки – півник з Бородянки. Мала за честь зробити такий подарунок віце-спікеру Saudargas Paulius»,- повідомляє Роксолана Підласа.

«Литва була серед перших країн, які прийшли на допомогу Україні. Перші литовські «Стінгери» прибули в Україну ще в середині лютого. Сьогодні протитанкова зброя, бронетранспортери, міномети  допомагають ЗСУ контрнаступати.

За підрахунками Forbes Ukraine, з 24 лютого Литва пожертвувала для нас 0,55% відсотків від свого ВВП. І це не рахуючи величезну кількість волонтерської допомоги: їжі, пікапів, одягу, мавіків. Цей список можна довго продовжувати.»

Крім того, за результатами зустрічі з Міністром економіки Литви Ausrine Armonaite, заступник Голови Комітету, зазначає: «Уряд Литви планує відбудувати ряд об’єктів на деокупованих територіях. Загальний пакет складає €11 млн: це реконструкція школи та нове модульне містечко в Бородянці. Відбудова дитсадка в Ірпені й реконструкція мосту через річку Трубіж. Всі формальності для старту майже узгоджені. І от-от представники країн підпишуть необхідні документи.»

«Але головне, це стосунки, які є між нашими народами. І це є нічим іншим, як справжня дружба. Ми завжди будемо вдячні за ваш вклад в нашу спільну перемогу!» - підсумовує Роксолана Підласа.