«Брюссельський план» з відновлення України, як альтернатива «Плану Маршалла».

Секретаріат Комітету з питань економічного розвитку
15 червня 2022, 08:09

 Це концепція, яку обговорюють наші союзники і в Брюселі, і в Римі, і в Лондоні щонайменше - з кінця квітня. Про те, в чому вона полягає, чим відрізняється і як вона виникла пояснює Голова Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха.

«Перше – запустити майже з нуля певні галузі, ринкоутворюючі підприємства в яких були зруйновані. Друге – спланувати політику зайнятості, торговельну політику, оформити політику переселення відповідно до зонування виробничих кластерів, навколо яких варто будувати нове житло. Третє – через державно-приватні партнерства в цих галузях (цей інструмент має бути максимально переосмислений і спрощений) забезпечити подальшу інтеграцію у глобальні ланцюги постачання та виробничих активів.»

«Українці ніколи не будуть нацією-жебраком і свою благу впертість наші найкращі співгромадяни вже довели на полі бою.

Тепер ця ж блага впертість мусить з’явитися і у відновленні держави, і насамперед - у бажанні змінити ставлення до нас від «реципієнта» на «партнера», - додав очільник Комітету.

Детальніше можна ознайомитися у статті «Як зробити так, щоб ЄС було вигідно відновлювати Україну після війни. План від Дмитра Наталухи» на Forbes.