Продовжується діалог про спільне економічне співробітництво.

Секретаріат Комітету з питань економічного розвитку
09 червня 2022, 20:25

 08 червня 2022 року у форматі відеоконференції відбулася спільна нарада з Комітетом з економіки Сейму Литовської Республіки, на якій відбулося подальше обговорення спільного економічного співробітництва з Литовскою Республікою.
Голова Комітету Дмитро Наталуха повідомив: "Після, я вважаю - історичного живого засідання двох комітетів з питань економіки в стінах Верховної Ради України - власне, нашого, і колег з Сеймасу Литви на минулому тижні, сьогодні ми продовжили співпрацю обох комітетів і продовжили діалог про спільне економічне співробітництво.

Результатом стало ще одне безпрецедентне рішення - передбачити у бюджеті Литовської республіки окремий рядок «на відновлення та реконструкцію України».

Мій візаві і великий друг - голова економічного комітету Сеймасу Литви - пан Казис, зобов’язався взяти це питання на узгодження з урядом і іншими парламентарями, але перший крок у цьому напрямку ми сьогодні зробили - його колеги з комітету підтримали таку пропозицію.

Якщо це відбудеться - буде створений справжній історичний прецедент, коли у бюджеті однієї держави прямо передбачене відновлення і реконструкція іншої держави.

Я не говорю про аспект справжньої дружби і і підтримки, але якщо так станеться, то на цьому фоні безкінечне зволікання і тяганина у підтримці України зі сторони інших країн-членів ЄС, які постійно знаходять якісь причини щось не робити, ніж нарешті взяти і зробити - на цьому фоні все це виглядатиме безмірно жалюгідно.

Воїстину, війна показала не лише, хто наш справжній ворог, але і хто наш справжній друг.

Дякую, шановна литовська націє!"