У Комітеті вітають скасування Канадою на рік торгових мит на українські товари

Секретаріат Комітету з питань економічного розвитку
10 травня 2022, 14:22

 
Про скасування Канадою на рік  всіх мит на українську продукцію повідомив Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо по завершенні зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським.

Канада стала уже третьою країною, яка зробила такий крок назустріч Україні. Першою скасувала усі імпортні мита на українські товари 26 квітня  Велика Британія, а уже 27 квітня аналогічну інформацію оголосив Європейський Союз.

Як зазначає Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України Юлія Свириденко, скасування Канадою усіх імпортних мит на українську продукцію - це гарне продовження ініціативи ЄС і Британії, що підтверджує зацікавленість розвинутих держав залучати українську економіку до власних промислових  і торгових ланцюгів.

За повідомленням Ю.Свириденко,  вона також обговорила з Міністром міжнародної торгівлі, просування експорту, малого бізнесу та економічного розвитку Канади Мері Енджі увесь комплекс заходів економічної співпраці, який країни планують втілити, зокрема, можливі форми підтримки Канадою України на поточному етапі, а також у ході повоєнного відновлення економіки нашої держави.

У Комітеті з питань економічного розвитку вітають скасування Канадою торгових мит на українські товари, що дозволить активізувати та збільшити експорт українських товарів, а також зміцнити економіку і обороноздатність країни та зазначають, що вітчизняним виробникам тепер необхідно докласти усіх зусиль для того, щоб наповнити практичним змістом досягнуті домовленості між державами.