У Комітеті впевнені, що відновлення потужного промислового сектору дозволить нашій країні зайняти гідне місце серед країн - членів ЄС.

Секретаріат Комітету з питань економічного розвитку
09 травня 2022, 15:05

 

Від початку віроломного вторгнення Російської Федерації в Україну, наша держава отримала понад 12 млрд. доларів підтримки у вигляді зброї та фінансів. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Д.Шмигаль під час візиту до Польщі.

«Це кошти від союзників України, які допомагають нам захищати нашу свободу та протистояти агресії росії. Український народ відчуває солідарність країн ЄС та всього цивілізованого світу», - наголосив Прем’єр-міністр.

Як було зазначено, перемога України буде не лише на полі бою. Остаточна перемога настане, коли Україна стане членом Європейського Союзу, заможною та розвиненою державою і допомога об’єднаної Європи є надважливою в цьому питанні.

За словами Д.Шмигаля, усі наші союзники висловлюють свою готовність допомагати Україні з відбудовою після нашої перемоги. Український Уряд уже зараз формує нову візію розвитку нашої держави та трансформації економіки.

Як наголосив Глава Уряду,  було визначено 10 основних секторів та форматів майбутнього Плану відновлення. Ключовий із них - це членство в Європейському Союзі. Також це розвиток ВПК, енергетична незалежність, дерегуляція та мінімальне втручання держави в роботу бізнесу, підтримка переробки, кліматична модернізація.

У Комітеті з питань економічного розвитку впевнені, що лише відновлення потужного промислового сектору вітчизняної економіки, якомога швидше налагодження випуску та експорту продукції з високою доданою вартістю, створення широкої мережі індустріальних парків за участі міжнародного капіталу та закордонних учасників дозволить нашій країні зайняти гідне місце серед інших країн - членів Європейського Союзу.