Росія вже давно заслуговує на виключення із складу міжнародних організацій - вважають у Комітеті з питань економічного розвитку

Секретаріат Комітету з питань економічного розвитку
22 березня 2022, 10:27

За 26 днів війни, яку розпочала Росія, на території нашої країни було зруйновано тисячі житлових будинків, сотні навчальних закладів, обірвано близько тисячі життів звичайних українців. З початку бойових дій станом на 19 березня 2022 року, за даними Генерального штабу ЗСУ, противник завдав 291 ракетний удар, застосовано 459 ракет наземного, морського та повітряного базування, провів 1 403 авіаційних нальоти. На сьогодні ця кількість лише зросла.

Окупанти хаотично розстрілюють наші міста і 90% цих обстрілів здійснюються щодо невійськових об’єктів. Цієї ночі ракета була скерована на звичайний торгівельний центр у Києві і, крім самого ТЦ, три житлових будинки було зруйновано, ще три зазнали пошкоджень. У Херсоні була відкрита стрілянина по людям, які вийшли на мітинг проти окупації. У Миколаєві російські загарбники розбомбили психіатричну лікарню.

Російські військові, порушуючи численні міжнародні конвенції, продовжують здійснювати напади на медичні заклади. Вбито 6 українських медиків, ще 16 - отримали поранення. Обстріляно 135 лікарень, 9 яких зруйновано вщент. Також під обстріли потрапили 43 автомобілі швидкої допомоги.

Не зважаючи на ці звірства, Росія залишається членом поважних міжнародних організацій.

У Комітеті з питань економічного розвитку вкотре звертається до всього демократичного світу - така поведінка не сумісна з поведінкою членів міжнародних організацій, які націлені на мир у світі. Ми звертаємося до всіх міжнародних організацій світу: негайно виключить Російську Федерацію зі свого складу!

Рішення щодо виключення РФ міжнародними організаціями матиме позитивний характер, оскільки країна-агресор, яка не поділяє демократичні європейські цінності та не дотримується норм міжнародного права, не може бути членом Великої двадцятки, Ради Безпеки ООН, ООН та ОБСЄ.