У Комітеті з питань економічного розвитку закликають позбавити Росію права голосу та членства в Раді безпеки ООН

Секретаріат Комітету з питань економічного розвитку
20 березня 2022, 16:11

Bже четвертий тиждень триває повномасштабна війна з боку Російської Федерації проти українського народу.

Ще місяць тому в Україні мирно жили люди, мріяли, планували майбутнє.

Життя країни безповоротно змінилось в один день –  24 лютого 2022 року.

Мільйони мирних громадян стали біженцями. Реалії сьогодення – це ракетні обстріли та бомбардування житлових будинків і цивільних об’єктів, цілеспрямоване вбивство мирних громадян. Внаслідок обстрілів, в тому числі із забороненої міжнародними конвенціями зброї, зруйновано десятки населених пунктів України, продовжується знищення Маріуполя, Харкова, Чернігова.

Попри героїчний спротив всього українського народу, зупинятись агресор не збирається.

Міжнародний суд ООН в Гаазі 16 березня зобов’язав Росію припинити розпочаті 24 лютого 2022 року воєнні дії в Україні, метою яких, як запевняла Росія,  було "запобігання і покарання" надуманого геноциду в Луганській та Донецькій областях України.

Однак Російська Федерація  відмовилося виконувати вимогу Міжнародного суду ООН зупинити війну в Україні.

У Комітеті звертаються до Міжнародного суду ООН позбавити Росію права голосу в Раді безпеки ООН та виключити її з  постійних членів Радбезу ООН, адже це в його силах! Звертаємось також до інших міжнародних організацій щодо негайного виключення із свого складу Російської Федерації. Країна, яка не поважає міжнародне право, цинічно підриває основи світової безпеки повинна бути позбавлена членства усіх міжнародних організацій!