«Закрийте небо - збережіть життя мирних жителів!»

Секретаріат Комітету з питань економічного розвитку
18 березня 2022, 18:30

 
Двадцять третій день війни все більше поглиблює гуманітарну кризу в нашій країні. На сході, півдні, півночі територія країни піддається нищівним ударам артилерії та авіації російських окупантів. Зруйновано безліч житлових будинків, садочків, шкіл, об’єктів цивільної інфраструктури. Багато людей загинуло, а ті, що залишилися без домівок повинні бути евакуйовані до інших регіонів через «зелені коридори» - діти, жінки та люди похилого віку. Це не військові, цивільні жителі, які хочуть жити мирно в своїй країні, посміхатися і не боятися підняти погляд в небо.
У Комітеті вкотре закликають весь цивілізований світ закрити небо над Україною! Це принципове питання порятунку життів наших громадян. Кожен світанок, день, вечір, в кожній області, місті та населеному пункті лунають сирени. Кожен день Україна прокидається з трагічними новинами про влучання ворожих снарядів у житлові будинки наших мирних міст та сіл. Кожен день зволікання – це життя десятків, сотень і тисяч українських життів.
В свою чергу, ми закликаємо агресора дати можливість виїхати людям з гарячих точок, де через блокаду відсутні світло, вода та продукти харчування.
Ми віримо, що Європа разом з Україною зможе конкретними діями, зокрема закриттям неба, показати, що ми одна європейська родина, з єдиними демократичними цінностями та ставленням до людського життя!