Голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк взяв участь у ІІ Національному форумі з підтримки експорту

24 червня 2016, 16:14

 

 

Голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк взяв участь у ІІ Національному форумі з підтримки експорту

 

     Захід проходив 27-28 квітня 2016 р. в Торгово-промисловій палаті України під патронатом Президента України та Кабінету Міністрів України під девізом «Відкриваємо країни. Об'єднуємо бізнес».

 

     Відвідати Форум виявили бажання більше півтисячі представників українських підприємств-експортерів, десятки іноземних імпортерів, членів Кабінесу Міністрів України та представників зарубіжних органів влади, ЄС, дипломатичних місій, акредитованих в Україні, експертів, бізнес-делегації із Китаю, країн Європейського Союзу, Африки, СНД тощо.

 

     Виступаючи в рамках гала-сесії «Проведення ефективних економічних перетворень в Україні як запорука успішної підтримки національного товаровиробника та збільшення українського експорту», голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва пообіцяв українським експортерам зробити усе можливе для невідкладного прийняття законопроекту реєстр. №2142а про експортно-кредитне агентство для страхування, гарантування та здешевленого кредитування українського експорту, радикального законодавчого пакету про валютну лібералізацію для зняття штучних корупційних регуляцій НБУ та пакету конкурентних стимулів для залучення інвестицій через механізм індустріальних парків (законопроекти реєстр.№2554а-д та №2555а-д).

 

     «З одного боку ми будемо продити сміливі інституційні реформи, з іншого – впроваджувати секторальні заходи, які дозволять вітчизняним виробникам зміцнити свої позиції як на світових, так і на внутрішньому ринку. В свою чергу, на цій основі вже завтра можна будувати більш сильну економіку з вищою доданою вартістю», - зазначив В.Галасюк.

 

     Парламентарій наголосив, що експортно-кредитне агентство буде орієнтоване на підтримку галузей, що виробляють готову продукцію з високою доданою вартістю (машинобудування, літакобудування, суднобудування тошо).