Заступник Голови Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський вже традиційно інформує про найцікавіше, що трапилось за минулий місяць у сфері індустріальних парків.

 «Відбулась перша чистка Реєстру індустріальних (промислових) парків, - зазначає парламентар. Чотири непрацюючі індустріальні парки виключені з Реєстру з формулюванням «порушення умов діяльності». Якщо простіше, ці індустріальні парки не демонстрували навіть таких простих ознак роботи, як вчасне надання звітів і найм керуючої компанії. Цей процес продовжиться.

 Індустріальні парки потрібні Україні не для кількісної статистики парків в Реєстрі, а для створення нових виробництв.»

Крім того, Дмитро Кисилевський висвітлив інші події, які відбулись у зазначеній сфері:

§   Агенція регіонального розвитку в Тернопільській області спільно з корейською компанією Cheil Endineering Co., Ltd та ТОВ «Блу Єллоу Консантинг» уклали меморандум про співпрацю з метою розбудови мережі індустріальних парків на Тернопільщині.

§   Ковельська міська рада погодила концепцію індустріального парку «Ковель Порто». Планується, що він функціонуватиме на орендованій земельній ділянці площею 11,6 га.

§   Регіональна нарада щодо розвитку індустріальних парків відбулась у Хмельницькому. Міністерство економіки України на нараді повідомило, що порядок надання державної підтримки на інфраструктуру індустріальних парків планується затвердити у травні.

§   Індустріальний парк «BORSCHIV» (Тернопільська область) включено до Реєстру індустріальних парків.

§   Київська компанія «ВДЛ» ініціювала створення індустріального парку у Сваляві Закарпатської області. Мерія міста підтримала концепцію створення на території колишнього лісокомбінату заводу з виробництва металопластикових вікон та дверей, розсувних систем та комплектуючих до них. Триває підготовка реєстрації ІП.

§   Компанія «Ф'юче індастрі хаб» придбала землю у Волочиській громаді (Хмельницька область) під створення індустріального парку. Тут заплановано відкрити виробництво мʼясопродуктів, холодильні склади, виробництво упаковки, обʼєкти транспортної інфраструктури.

§   У Нововолинську на громадських слуханнях схвалили детальний план території для розміщення індустріального парку NOVO. Також оприлюднено звіт про стратегічну екологічну оцінку ІП. Попередні домовленості щодо набуття статусу резидентів ІП досягнені з підприємствами в галузях переробки риби, виробництва харчової продукції та логістики.

§   У місті Сквира Київської області пройшли громадські слухання щодо будівництва індустріального парку. Площа майбутнього ІП - 32 га.

§   Компанії Group DF International та Hyundai Engineering Co. Limited уклали угоду щодо створення індустріального парку в Рівному. В рамках спільного проекту передбачено будівництво заводів із виробництва аміаку та азотних добрив.

§   У Тернопільській області Зборівська міська рада оголосила конкурс з вибору керуючої компанії індустріального парку «Зборів». Площа ІП - 15 га.

§   У Лубнах Полтавській області індустріальний парк «Смарт Тех Індастрі»  повідомив про набуття товариством з обмеженою відповідальністю «Технолоджі Кластер Менеджмент» статусу керуючої компанії.

§   Комісія економічного розвитку мерії Кропивницького розглянула стан робіт щодо створення в місті індустріальних парків «НВП Радій» та «Компанія Росток-Агро». Ініціатори обох проектів повідомили, що тривають необхідні погоджувальні процедури, після яких рішення про створення ІП буде винесене на розгляд міськради.

§   До реєстру ІП внесено індустріальний парк «Червоноград». Він розташований на території Червоноградської громади Львівської області. ІП створено в рамках реалізації проекту трансформації вугільних регіонів, який підтримується Урядом Німеччини в рамках проєкту GIZ «Справедлива трансформація вугільних регіонів та зелене відновлення енергетичного сектору України».

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

17 травня 2024 16:34
17 травня 2024 12:52
16 травня 2024 12:03
16 травня 2024 11:34
15 травня 2024 11:17
14 травня 2024 12:25
13 травня 2024 11:21
10 травня 2024 10:14
10 травня 2024 09:58
09 травня 2024 10:43