Заступник Голови Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський вже традиційно інформує що цікавого за останній місяць відбулось у сфері розвитку індустріальних парків в Україні.

 «Уряд на своєму пʼятничному засіданні зареєстрував ще один індустріальний парк. «Смарт Тех Індастрі» планує залучати інвестиції у переробку зерна кукурудзи для виробництва борошна та кормів для тварин. Парк розташований на 13 гектарах у Лубенському районі на Полтавщині. Все більше індустріальних парків у своїх планах щодо залучення інвестицій роблять ставку на глибоку агропереробку. Це нескладно помітити у традиційному огляді найцікавіших новин у сфері ІП за лютий.

▪️Хорошівська громада Житомирщини узгодила з компанією Ma’Rijany, яка спеціалізується на вирощування та переробці технічних конопель, створення індустріального парку. Компанія повідомила про готовність інвестувати у проект 11 мільйонів доларів. Триває розробка проектної документації.

▪️Терешківська громада Полтавської області передала на реєстрацію в Мінекономіки проект індустріального парку «Заворскло» площею 53 гектари. Передбачається, що парк спеціалізуватиметься на агропереробці.

▪️Мерія міста Подільськ (Одеська область) обрала компанію «Поділля-Будсервіс» керуючою в індустріальному парку «Подільськ». Раніше меморандуми щодо зацікавленості в інвестиціях в індустріальний парк підписали три компанії, які планують побудувати логістичні центри та агропереробне підприємство.

▪️Уряд зареєстрував індустріальний парк «Універсал Індастрі». Він розташований у селищі Рокитне Білоцерківського району Київської області на території 13,3 га.  У новому ІП планується залучити інвестиції у виробництво будівельних металевих конструкцій і готових металевих виробів, машин й устаткування, а також харчових продуктів. З інвесторами попередньо узгоджено, що в ІП буде вкладено 735 мільйонів гривень.

▪️Мерія Мукачево затвердила містобудівну документацію для ділянки площею 23,1 га в межах міста, на якій планується створити індустріальний парк «ЕКО Мукачево». Проект передбачає будівництва цеху для виробництва будівельних матеріалів, корпусу харчових технологій, корпусу текстильного виробництва, деревообробні корпуси, ділянки для завантаження великогабаритного транспорту та вагонів.

▪️Мерія Калуша ініціювала створення муніципального індустріального парку «Галіція» площею 20 га. З потенційними резидентами парку узгоджено будівництво заводу з виробництва скла, а також підприємства з виготовлення газоблоків та інших будівельних матеріалів. Документи щодо нового ІП перебувають на розгляді в Міністерстві економіки.

▪️Інвестиційна компанія Dragon Capital ввела в експлуатацію першу чергу індустріального парку М10 Lviv Industrial Park. Це складський комплекс класу А площею 14 400 кв. м у Львові, що розташований на ділянці у 2,7 гектара. Територія парку охоплює площу 23,5 га та складається з шести ділянок, спланованих під складські та виробничі приміщення.

▪️Волинська обласна військова адміністрація оголосила про домовленості з румунською компанією «Moveos SRL» щодо створення на території області індустріального парку. «Moveos SRL» спеціалізується на виробництві запчастин та електроніки для автомобілів.

▪️Полтавська міськрада затвердила технічну документацію відведення земельних ділянок для розміщення індустріального парку «Полтава» площею 30 га в Затуринському промвузлі. Триває розробка концепції парку.»

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

26 квітня 2024 10:30
25 квітня 2024 13:27
25 квітня 2024 09:51
24 квітня 2024 10:20
23 квітня 2024 11:40
22 квітня 2024 11:36
20 квітня 2024 10:11
19 квітня 2024 13:19
19 квітня 2024 10:01
18 квітня 2024 12:18