Заступник Голови Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський вже традиційно інформує що цікавого за останній місяць відбулось у сфері розвитку індустріальних парків в Україні.

 «Передбачений законодавством дедлайн змусив ініціаторів індустріальних парків (ІП) знайти керуючі компанії. «Нічийним» ІП - тим, які не обрали керуючу компанію і не подають звіти - загрожує виключення з реєстру.

Користуючись нагодою, повторюю думку з одного з попередніх дописів про індустріальні парки. До реєстрації індустріальних парків в реєстрі слід ставитись приблизно так само, як до реєстрації ФОП чи ТОВ. Тобто як до намірів.

І кількість парків в реєстрі - це теж про наміри. Значно більш важливим є підведені мегавати електроенергії, тисячі квадратних метрів введених в експлуатацію приміщень, кількість заводів і створених робочих місць. Ось по цьому будемо оцінювати, працює парк чи ні.

У Хмельницькій області керуючою компанією індустріального парку «Вуглецево-нейтральний ЕКО АГРО ХАБ Поділля «Городок» обрано ТОВ «Грін Індастріал Менеджмент».

Резидентом індустріального парку «Вуглецево-нейтральний ЕКО АГРО ХАБ Поділля «Городок» стала компанія «Агро Еко Тенхнолоджіс». Ця компанія спеціалізується на виробництві олії та тваринних жирів.

ІП «БФ Термінал», розташований у Берегівському районі Закарпатської області, включено до Реєстру індустріальний парків. Він спеціалізуватиметься на переробці деревини та виготовленні продукції з дерева. Планується створення близько 2 тисяч робочих місць.

У Київській області компанія «Астробілд» набула статусу керуючої в індустріальному парку «Біла Церква».

Мерія Чернівців оголосила про намір створити індустріальний парк «Чернівці» на території 17 гектарів. Наразі ІП на етапі реєстрації.

Міська рада Дніпра підписала меморандум про співпрацю з ТОВ «Українська компанія кави» як з потенційним резидентом індустріального парку «Innovation Forpost».

Бурштинська громада Івано-Франківської області затвердила концепцію індустріального парку. Очікується, що ІП буде приватним і серед іншого займатиметься переробкою кукурудзи.

В індустріальному парку «Соломоново» змінилася керуюча компанія. Нею стало компанія «Соломоново Девелопмент Парк».

«Управлінська компанія «Індустріальний парк «Ужгород» стала керуючою компанією приватного індустріального парку «Ужгород».

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

01 травня 2024 15:00
30 квітня 2024 12:00
29 квітня 2024 13:00
26 квітня 2024 10:30
25 квітня 2024 13:27
25 квітня 2024 09:51
24 квітня 2024 10:20
23 квітня 2024 11:40
22 квітня 2024 11:36
20 квітня 2024 10:11