2023 рік стане історичним з огляду на те, що ми справді вичавимо й викинемо з міжнародних організацій представників чинного російського політичного режиму, які є терористами, убивають безневинних людей, розпочинають несправедливі війни й захоплюють території суверенних держав, –  заявив Голова Комітету України  Дмитро Наталуха.

«Подальше перебування в ООН російської делегації – це буде вирок Організації об’єднаних націй. На жаль, розформування місії щодо злочину в Оленівці – це перший крок на шляху цього вироку. Також, як надзвичайно влучно сказав Президент України, у Раді безпеки ООН росія окупувала одне з місць. Думаю, що йдеться не лише про Радбез, а й про ООН загалом», –зазначив парламентарій.

Він нагадав, що юридичних підстав у рф бути не те що членом Ради безпеки ООН, а просто членом ООН немає.

«Це один із найбільших обманів в історії глобальної політики та міжнародної дипломатії. Обман, якому понад 30 років і про який, нарешті, минулого року ми почали говорити вголос. Ми маємо поставити крапку у цьому обмані вже цього року й викинути рф з організацій, до яких вона не належить, тому що вона не відповідає жодним критеріям ООН: вона не поважає мир, вона не робить нічого, щоб гарантувати світову безпеку і фактично взагалі підриває легітимність організації своїм перебуванням там. росія ветувала понад 140 разів ті чи інші рішення. Це більше, ніж усі члени Ради безпеки ООН разом. Одна країна тримає в заручниках увесь світ», – наголосив політик.

За його словами, вже сьогодні важливо максимально поширювати інформацію про нелегітимність перебування росії в ООН серед колег, партнерів за кордоном.

«Ми просимо й вимагаємо від наших колег і партнерів поставити одне просте питання Гутеррешу та ООН – надайте документи, на підставі яких рф перебуває в ООН. Таких документів не існує… Якщо ж ми далі думаємо, що це норма, коли терорист незаконно перебуває в організації, то тоді, напевно, ця організація не має сенсу», – сказав Дмитро Наталуха.

На його переконання, російська федерація може стати першою державою, котру можуть виключити з ООН.

«Це має бути приголомшливий сигнал для того залишку російського істеблішменту, політикуму і взагалі населення, яке ще має клепку в голові. Сигнал про те, до чого довів їхню країну терористичний режим путіна. Для всього цивілізованого світу це має стати сигналом, що допоки цей режим не буде змінено, росія залишатиметься міжнародним вигнанцем, буде виключена з усіх організацій, де є членами інші країни», – підсумував народний депутат.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

03 травня 2024 10:41
02 травня 2024 12:53
01 травня 2024 15:00
30 квітня 2024 12:00
29 квітня 2024 13:00
26 квітня 2024 10:30
25 квітня 2024 13:27
25 квітня 2024 09:51
24 квітня 2024 10:20
23 квітня 2024 11:40