«Я хочу не просто перемогти росію. Я хочу обголодати будь-які залишки їх репутації, їх іміджу, їх сприйняття як колись цивілізованої держави, за всю ту біль, муки і страждання, які ці скоти завдають моєму народові не лише останні 8 років чи 7 місяців, а насправді - тисячоліттями.
Зробити російський паспорт «вовчим квитком» у світі»,- зазначає Голова Комітету Дмитро Наталуха.
Тому, з початком повномасштабного вторгнення у лютому місяці ми з командою і колегами постійно думаємо, як зробити санкції проти росії ще більш жорсткими та широкими, ще більш нищівними і відчутними.

Десь у квітні ми обговорювали, який чином зачепити якомога більший перелік росіян всіма можливими видами санкцій. Тоді з’явилася ідея визнання всіх про-воєнних партій Держдуми — організаціями, які сприяють тероризму.
Бо, напевне, вже ні у кого не лишилося сумнівів, що те, що робить сьогодні російська федерація - це не просто війна, це мікс тероризму і геноциду.
Мова йде про всі партії, які починаючи з 2014 року підтримували російську агресію проти України.
Це мало б не просто черговий раз вдарити по позиціям росії, а без перебільшень стати найбільшим в світовій історії пакетом санкцій, бо безпосередньо чіпляє мільйони людей. Зрештою, ця ідея відобразилася у фінальному тексті плану санаційної групи Єрмака-Макфола.

Сьогодні ми стали ближчими до її реалізації. Нашими правками у резолюцію ПАРЄ по Україні включили твердження, що ці партії, які проголосували і за анексію Криму і Донбасу, і за вторгнення орків на нашу територію, повністю поділяють провину і відповідальність за цю війну і її наслідки.
Це більше не про Путіна і Шойгу, відтепер - це про всіх в росії, хто має партійних квиток.
Тобто, ще раз - мова йде не про якихось конкретних партійних функціонерів, а про партії в цілому, членами яких є мільйони людей, за прикладом нацистської партії часів Третьйого рейху.

Паралельно з цим, у в Раді Європи ми зареєстрували пропозицію до держав-членів дати правову оцінку та визнати діяльність цих партій терористичною, або такою, що сприяє тероризму.
У такому випадку, це буде останній крок перед офіційним визнанням партій Держдуми терористами.
Цікаво, що на збір всіх необхідних підписів (а їх має бути понад 20 від депутатів мінімум з 5 країн) пішло приблизно 10 хвилин.

Ми стоїмо на порозі найбільшого пакету санкцій в історії. Він зачепить не тисячі і навіть не сотні тисяч, а кілька мільйонів росіян, кожен з яких приклався до війни.
Від депутата, який голосував за агресію, до вчителя, який на виборах вкидав бюлетені.
Від «эстрадных певцов» та «светских львиц», які агітували на виборах, до корумпованих чиновників у регіонах.
Вони всі зробили свій внесок у вбивства українців. Тож ми зробимо все від нас залежне, щоб кожен з них відчув наслідки.
Арешти активів, заборона в’їзду, чорний список усюди для вас і ваших сімей.
Ми наближаємось до ваших горлянок.
Вже скоро.»
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

03 травня 2024 10:41
02 травня 2024 12:53
01 травня 2024 15:00
30 квітня 2024 12:00
29 квітня 2024 13:00
26 квітня 2024 10:30
25 квітня 2024 13:27
25 квітня 2024 09:51
24 квітня 2024 10:20
23 квітня 2024 11:40