Нещодавно відбулася доволі непересічна подія для ринку харчових продуктів – Верховною Радою України було прийнято Закон України про особливості правової охорони географічних зазначень для сільськогосподарської продукції та харчових продуктів, захист прав та застосування схем якості, включаючи традиційні гарантовані особливості для сільськогосподарської продукції та харчових продуктів.

«Україна зробила ще один крок до вступу до Європейського Союзу, але, головне – запроваджує цивілізовані правила захисту назв харчових продуктів на кшталт “гуцульська овеча бриндзя”, “гуцульська коров'яча бриндза” та “мелітопольська черешня” - зазначає Голова Ліги виробників харчових продуктів Геннадій Кузнецов.

«Саме «Гуцульська овеча бриндзя» стала першим брендом, який був зареєстрований в Україні  наприкінці 2019 року. Продукти цього бренду виготовляють на високогірних карпатських полонинах з овечого молока за рецептами, які сягають корінням у XV століття. Територія виробництва — Закарпатська, Івано-Франківська та частина Чернівецької області.

Дякуємо народному депутату України Ганні Лічман та Голові Комітету з питань економічного розвитку Дмитру Наталусі за оперативне реагування на пропозиції Ліги виробників харчових продуктів та інших асоціацій!»

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

26 квітня 2024 10:30
25 квітня 2024 13:27
25 квітня 2024 09:51
24 квітня 2024 10:20
23 квітня 2024 11:40
22 квітня 2024 11:36
20 квітня 2024 10:11
19 квітня 2024 13:19
19 квітня 2024 10:01
18 квітня 2024 12:18