Борис Приходько, член Комітету:

«Вітаю усіх українських діток, студентів, учителів і викладачів з початком нового навчального року!

Дякуємо Богові і Збройним силам України, що, попри війну, він стартував у більшості регіонів України і наші діти продовжують здобувати освіту!

Розумним і освіченим українцям бути!!!

Успіхів вам, хлопці і дівчата, гарного настрою, досягнень у навчанні, і, головне, мирного, спокійного, веселого шкільного і студентського життя! А педагогам — мудрості, терпіння і професійних звершень! З Днем знань!»

Олексій Мовчан, Голова підкомітету:

«Вітаю всіх з Днем знань!

Цьогоріч 1 вересня не таке, яким ми звикли його бачити. Немає святкових лінійок, квітів, розгублених обличь першачків та щасливих посмішок випускників. Сьогодні масові заходи небезпечні для життя, бо агресор вирішив, що нас потрібно рятувати. Він вторгся у нашу державу, у наше життя і все зруйнував.

Та, незважаючи на всі тяготи війни, 1 вересня прийшло, і освітній процес почався. Очна, дистанційна, сімейна (домашня) або змішана форми навчання, а також екстернат – реалії сьогодення. Кожен обирає свою форму.

Є школи в тилових містах, де свято Першого дзвоника відбувається, але з урахуванням всіх заходів безпеки. А от учні в містах на передовій позбавлені такої можливості.

Важко, незвично, страшно, але діти повинні навчатися. У школах, училищах, технікумах, вишах. Ми не маємо права зупинятися, хоча агресор саме цього і хоче. Ми повинні давати молоді знання, виховувати справжніх патріотів.

Тому бажаю всім – учням, батькам, педагогам – терпіння, натхнення, витримки. Ми сильні, разом ми зможемо все.

У цей день особливо болить душа за діточок, які загинули від рук рашистів, для яких вже ніколи не продзвенить шкільний дзвінок. Вони мали жити, навчатися і розвивати в майбутньому нашу державу. Болить. І ця рана в серці ніколи не загоється. Вічна пам'ять! Співчуття батькам…

Тримаймося. Все буде Україна!»

Дмитро Кисилевський, заступник Голови Комітету:

«Сьогодні День знань!

Всі ми звикли, що 1 вересня - це святкова шкільна лінійка, схвильовані вчителі і батьки, які радіють тому, що їх чада нарешті підуть вчитись. Клята війна все змінила.

Але у Дня знань є не тільки шкільний аспект. 1 вересня кожен з дорослих може теж задуматись над своєю самоосвітою. Здобути нові навички на онлайн-курсах, вдосконалитись у своїй професії, записатись на вивчення англійської - це точно зміцнить і вас особисто, і сім’ю, і державу. Вчитись ніколи не пізно. З Днем знань!»

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

16 квітня 2024 14:13
16 квітня 2024 10:01
15 квітня 2024 12:33
12 квітня 2024 11:04
12 квітня 2024 10:30
11 квітня 2024 15:59
11 квітня 2024 13:10
10 квітня 2024 15:37
10 квітня 2024 11:54
09 квітня 2024 15:42