Заступник Голови Комітету Роксолана Підласа:

 «Значення символів люди розуміють в найтемніші часи. За український прапор вбивають. За український прапор плачуть від щастя, коли ЗСУ його повертають в міста і села. Український прапор - це символ свободи і незалежності. Український прапор - це прапор перемоги. З Днем прапора, друзі!»

заступник Голови Комітету Дмитро Кисилевський:

«Сьогодні День Державного прапора! Найгірше, що може трапитись з будь-яким святом - перетворення його на суто офіціозне. А найкраще - коли люди без будь-яких підказок наповнюють його новим змістом. Схоже, День прапора прямо на наших очах проходить таку трансформацію. Свято, яке раніше нагадувало про себе лише прапорами у державних установах, стає справді народним.

Справді народні прапори сьогодні з’явились і в окупованих орками українських містах. Це подвиг наших людей, які вимушено опинились під ворожою владою. Згадуємо в цей день і про прапори на нашивках наших бійців. Віримо в ЗСУ!

Багато хто з нас застав кінець 1980-х, коли жовто-блакитні прапори по всій країні почали з’являтись на високих трубах промислових підприємств - це був символ свободи. Згодом ці кольори стали державним прапором. Сьогодні за ці кольори кремль продовжує вбивати. Але ми не відмовимось від свого прапора. Бо він не просто державний. Він народний!»

Голова підкомітету Олексій Мовчан:

 «З Днем Державного прапора України!

Синьо-жовтий стяг – символ нашої держави. Сьогодні – він ще й символ незламності, сили, єдності. Наразі прапор України – бренд, відомий у всьому світі. Ми бачили численні акції на підтримку України у війні з російським агресором, коли тисячі людей, обмотані нашим прапором, у різних містах, у різних країнах виходили зі словами «Ні війні!». 

Під синьо-жовтим стягом відбулися три проголошення української державності (у 1917-му, 1941-му та 1990-му роках), Помаранчева революція, Революція Гідності, а зараз ведеться війна проти російського агресора.

Наш прапор – символ перемоги! Тому ми віримо, що синьо-жовтий стяг буде майоріти в Криму, на Донбасі, Луганщині! У всіх наших містах і областях!

Все буде Україна!».

Член Комітету Борис Приходько:

«Синій і жовтий — кольори вільної і мужньої держави, яка залізною волею свого народу, незламністю, єдністю і силою духу вразила увесь світ. За півроку війни наш синьо-жовтий стяг прикрасив тисячі вулиць і будинків Європи та Америки, замайорів на будівлях десятків парламентів й адмінустанов, шкіл та університетів, на сотнях стадіонів, концертних залів, площ.

Український символ свободи живе у серцях мільйонів людей з усіх куточків світу.

Нехай наш синьо-жовтий стяг буде оберегом для мужніх героїв, які наближають Перемогу України.

Щастя і мирного неба кожній українській родині!

Слава Україні!

Слава Збройним силам України!

Слава Українським Героям!»

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

28 березня 2024 09:40
27 березня 2024 14:04
26 березня 2024 12:27
26 березня 2024 11:04
25 березня 2024 13:27
22 березня 2024 13:21
21 березня 2024 18:43
20 березня 2024 16:19
20 березня 2024 13:14
19 березня 2024 14:10