Заступник Голови Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський розповів про використання на практиці законів про податкові та митні стимули для індустріальних  парків.

«Змагання українських мерів та губернаторів за промислові інвестиції стартувало, не чекаючи перемоги у війні.

Лише трохи більше місяця минуло після того, як набули чинності ініційовані мною закони про податкові та митні стимули для індустріальних парків, а ми вже бачимо їх використання на практиці. Вчора Львівська міська рада скористалася своїм правом та  прийняла рішення про створення сприятливих податкових умов для діяльності індустріальних парків на території громади. Зокрема, інвестори звільнені від двох місцевих податків: податку на землю та податку на об’єкти нежитлової нерухомості.

Крім того, згідно з законами, які набули чинності в липні, резиденти індустріальних парків отримали додаткову державне стимулювання. Зокрема, звільнення від імпортного ПДВ і мита на обладнання за переліком кодів УКТЗЕД та звільнення від податку на прибуток на 10 років за переліком видів діяльності.

Наприкінці червня я був в індустріальному парку “Сигнівка”, розташованому на околиці Львова. Там, де ще рік тому було поле з травою по пояс, вже практично завершено першу чергу будівництва приміщення під потреби інвесторів. Мерія за власний кошт підвела всі необхідні комунікації, і, продавши землю під індустріальним парком управляючій компанії, вже повернула вкладені в комунікації кошти. Також відомо, що у Львові компанія Dragon Capital взялася за створення індустріального парку «Рясне-2».

Переконаний, що вже незабаром інші громади, де реалізуються проекти створення та розвитку індустріальних парків, скористаються правом надавати пільги по місцевим податкам. Коли мери та губернатори змагаються за інвестиції - це ознака здорової боротьби за нові робочі місця та економічне відновлення.

В умовах війни індустріальні парки будуть розвиватись, насамперед, у відносно безпечних регіонах заходу України. Зокрема, нові території промислового призначення дуже зручні для релокації підприємств зі сходу країни, із регіонів, наближених до зони бойових дій.

Приклад всіх передових економік світу доводить, що це довгостроковий інструмент відновлення і розвитку. Індустріальні парки здатні прискорити відбудову української промисловості після нашої перемоги у війні!»  

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

19 квітня 2024 13:19
19 квітня 2024 10:01
18 квітня 2024 12:18
17 квітня 2024 12:59
16 квітня 2024 14:13
16 квітня 2024 10:01
15 квітня 2024 12:33
12 квітня 2024 11:04
12 квітня 2024 10:30
11 квітня 2024 15:59