В умовах воєнного стану та погіршення економічної ситуації в країні Кабінет Міністрів України докладає усіх зусиль для підтримки та відновлення вітчизняної економіки.

Так, на початку минулого тижня, за інформацією Міністерства економіки України,  Уряд своїм рішенням підтримав запуск трьох програм, спрямованих на стимулювання підприємницької діяльності та створення нових робочих місць в рамках економіки воєнного часу.

Зокрема, перша програма запроваджує мікрогранти у розмірі до 250 тис. грн. для кожного українця, який хоче започаткувати першу власну справу, або розвинути вже існуюче підприємство.

Друга програма грантів спрямована на створення або розвиток садівництва, ягідництва та виноградарства, а третя програма - це гранти на створення або розвиток тепличного господарства.

 Як зазначила  Перша віце-прем'єр-міністр - Міністр економіки України Юлія Свириденко – «В умовах війни перехід до економічної моделі, коли великий внесок у ВВП роблять мікро, малі та середні підприємства, є дуже важливим. Тому новою національною ідеєю для українців має стати підприємництво. Функціонування економіки за таким принципом стимулюватиме створення міцного середнього класу та дасть поштовх до появи нових робочих місць у воєнний час”.

І ось, за наданою інформацією, нещодавно ця ідея отримала продовження - Уряд підтримав реалізацію ще трьох грантових програм з підтримки підприємництва та створення нових робочих місць під час війни. Вони спрямовані на розвиток переробної промисловості та ІТ-сфери.

Програма розвитку переробної галузі передбачає державне співфінансування підприємців, які хочуть створити або розвинути свій бізнес: кошти виділяються на придбання основних засобів виробництва (верстати, технологічне обладнання) та покриття витрат на їх доставку та введення в експлуатацію.

Програма інвестицій у ІТ-стартапи дозволить розробникам технологічних продуктів залучити фінансування для відкриття і розвитку бізнесів у сфері високих технологій. В рамках проекту фінансується реалізація ІТ-стартапів на різних етапах - від ідеї до готового життєздатного продукту.

Програма “Старт в ІТ” - це гранти на навчання українців за ІТ-спеціальностями. Отримати фінансування можуть громадяни, які втратили роботу, знаходяться в простої, неоплачуваних відпустках, ВПО, які бажають отримати нову професію у сфері IT.

«Головна мета програм – створити нові робочі місця та сприяти розвитку малого та середнього бізнесу, навіть, під час війни. Це дозволить забезпечить ріст ВВП, стійкість економіки та максимально швидке відновлення нашої країни, щоб українці, які змушені були виїхати за кордон через російську агресію могли повернутися додому”, - наголосила Юлія Свириденко.

У Комітеті вітають запроваджені Урядом програми та впевнені, що здійснені заходи у цей нелегкий для країни час будуть сприяти активізації підприємницького середовища та створенню нових робочих місць із залученням не лише місцевого населення, а й вимушено переселених громадян.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

07 травня 2024 09:57
06 травня 2024 11:33
03 травня 2024 10:41
02 травня 2024 12:53
01 травня 2024 15:00
30 квітня 2024 12:00
29 квітня 2024 13:00
26 квітня 2024 10:30
25 квітня 2024 13:27
25 квітня 2024 09:51