Мер Парижу пані Anne Hidalgo - це приклад того, кому з іноземців Україна дійсно завдячує своїм зовнішньополітичним успіхам.
Голова Комітету Дмитро Наталуха щодо відвідування столиці Anne Hidalgo:
“Є різні французи.
Є різні німці.
Є різні італійці.
Взагалі - є різні іноземці.
Одних - днем з вогнем сьогодні не знайдеш на території України - втекли звідси ще минулого року, при перших же згадках слова «війна» в пресі.
Але при цьому не соромляться і надалі отримувати від України зарплату і примудряються ще і користуватись незрозумілою мені підтримкою і захистом наших найліберальніших реформаторів.
Інші ж в охоплену війною Україну приїжджають самі, без охорони чи підтримки уряду, інкогніто, за покликом серця і совісті, стримуючи дане колись слово, повністю за власний рахунок, і примудряються ще і задіяти всі свої зв’язки, щоб допомогти нашим містам і їх мешканцям.
Такою, наприклад, є мер Парижу - пані Anne Hidalgo.
Вчора вона відвідала Київ і Бородянку тому що кілька тижнів тому у Парижі, приймаючи у себе Альона Шкрум і Lesia Vasylenko пообіцяла їм приїхати в Україну при першій же нагоді.
Вчора така нагода випала - вона не робила тут ніяких прес-підходів і не шукала уваги ЗМІ, натомість попросила нас:
- організувати їй зустріч з Ірина Венедіктова, бо захоплюються її жіночим лідерством і хоче знати більше про воєнні злочини росіян,
- відвести її на Рейтарську, бо цікавиться, як одна з найбільш динамічних вулиць міста переживає війну і допомагає готувати їжу для всіх, кому вона потрібна,
- показати їй Бородянку і Бучу, бо, як мер - не може уявити собі всю біль зруйнованого міста і всю хоробрість місцевої влади і місцевих мешканців.
Спокійна, по-жіночі тендітна, по-чоловічи рішуча і по-людські щира пані мер.
Вона є непідробним прикладом того, кому з іноземців Україна справді завдячує своїм зовнішньополітичним успіхам і здобуткам.
І яка не посадою, а просто своєю присутністю доводить, що наша країна для неї - багато значить.
Настане час, і ми обов’язково напишемо про всіх чудових громадян інших країн, які щиро допомогли нам перемогти у цій кривавій війні і достойно пройшли з нашою нацією це випробування.
А поки що - merci beaucoup, пані мер.
Vive la France і слава Україні!
Ми пересилимо!"
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

17 травня 2024 16:34
17 травня 2024 12:52
16 травня 2024 12:03
16 травня 2024 11:34
15 травня 2024 11:17
14 травня 2024 12:25
13 травня 2024 11:21
10 травня 2024 10:14
10 травня 2024 09:58
09 травня 2024 10:43