Галасюк: Промислові та інвестиційні закони не повинні чекати!

Опубліковано 13 травня 2019, о 14:30

 Секретаріат Комітету з питань промислової політики та підприємництва 

 

Першочергово мають прийматись ті економічні закони, які мають підтримку Федерації роботодавців України, Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП), Асоціації міст України та інших потужних українських об'єднань. Треба дослухатись до виробничників та місцевого самоврядування, заявив під час голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк.

Так нардеп закликав об'єднати всі проукраїнські політичні сили навколо розвитку української промисловості та економіки, адже пакет інвестиційних стимулів для нових виробництв (індустріальні парки) Рада розглядатиме вже завтра. Так В.Галасюк висловив пропозицію підняти законопроекти у пріоритеті розгляду (перенести на першу частину дня). "Вони дозволять суттєво підвищити інвестиційну привабливість України і залучити масштабні інвестиції в реальний сектор економіки, наповнивши економіку "живими" грошами,  а не іноземними кредитами, як сьогодні", - пояснив він.


Крім того, голова Комітету запропонував першочергово розглянути пакет законопроектів на захист малого і середнього бізнесу (№№5711, 6489, 7326, 8277), які "вирішують гострі проблеми, що сьогодні існують у сфері перевірки праці і усувають штучний корупційний тиск на суб'єктів малого підприємництва".

Окремо В.Галасюк наголосив на важливості розгляду пакетом Державної космічної програми разом з законопроектом №10096 про демонополізацію розвитку космічної діяльності (+№9457).

Також нардеп підкреслив необхність розгляду найближчим часом законопроекту №7372 про особливості державної реєстрації Всеукраїнських громадських об'єднань.

Відео
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку