ГАЛАСЮК ІНІЦІЮЄ УЧАСТЬ ДЕПУТАТІВ У ПЕРЕМОВИНАХ З ЄС ПО ЛІСУ ТА ОБІЦЯЄ ЗБЕРЕГТИ МОРАТОРІЙ

Опубліковано 17 січня 2019, о 15:00

 Секретаріат Комітету з питань промислової політики та підприємництва 

 

Голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк запропонував уряду долучити українських нардепів до участі у перемовинах з ЄС по 10-річній забороні на експорт лісу-кругляку та пообіцяв зберегти мораторій. Про це нардеп повідомив на своїй сторінці у facebook.

“ЄС ініціює проведення двосторонніх консультацій з Україною щодо мораторію на експорт лісу-кругляка. Це перший етап процедури врегулювання торговельних суперечок, передбачений Угодою про Асоціацію з ЄС. Ні для кого не секрет, що ЄС прагне відміни нашого мораторію на експорт лісу. Саме для цього їм потрібні ці "консультації". Але мораторій, по-перше, відповідає національним інтересам України і працює на нашу екологію і економіку, а, по-друге, відповідає нормам Угоди про Асоціацію з ЄС і Угоди СОТ, оскільки підпадає під дозволені ними виключення”, - зазначив автор мораторію на експорт лісу-кругляка.

За словами нардепа, уряд, очевидно, дуже мляво обстоює національні інтереси України в цьому гарячому питанні. “Тому як голова Комітету промполітики і підприємництва і один з основних "архітекторів" мораторію я наполягаю на долученні до цих консультацій народних депутатів України від Радикальної партії та інших політичних сил, передусім членів Комітет Верховної Ради з питань промислової політики та підприємництва. Офіційно звертаюсь з цим запитом до Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана. Ми фахово і вичерпно представимо українську позицію і, звісно ж, не допустимо зняття заборони вивезення лісу-кругляка з України!” - наголосив В.Галасюк.
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку