Підвищення НКРЕКП вартості приєднання до електромереж має бути скасовано, – В.Галасюк

Опубліковано 27 лютого 2017, о 12:30

 Секретаріат Комітету з питань промислової політики та підприємництва 

Підвищення НКРЕКП вартості приєднання до електромереж має бути скасовано, – В.Галасюк

 

Продовжується боротьба за скасування Постанови НКРЕКП про підвищення питомої вартості нестандартного приєднання до електричних мереж, що викликала численні заперечення галузевих асоціацій, інвесторів та експертів. Про це сьогодні повідомив голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва, народний депутат України Віктор Галасюк під час круглого столу “Підвищення вартості приєднання до електромереж – виклик “зеленій” енергетиці, малому та середньому бізнесу”, організованого українсько-ізраїльським Інститутом стратегічних досліджень ім. Голди Меїр спільно з Торгово-промисловою Палатою України.

“Сьогодні я направив очільнику НКРЕКП Дмитру Вовку вимогу про припинення порушення законності, згідно закону "Про статус народного депутата України", - прокоментував нардеп.

За його словами, у НКРЕКП необгрунтовано встановили руйнівні для промисловості, будівництва та альтернативної енергетики питомі вартості нестандартного приєднання до електромереж.

“Нещодавно я звернувся також до ГПУ, НАБУ, а також офіційно поінформував Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана. Постанова НКРЕКП №148 від 31 січня 2017 року, у тому числі, завдяки зусиллям Радикальної партії, досі не надрукована, але цього замало. Вона повинна бути скасована!” – наголосив він.

Як повідомляється, В.Галасюк зробив депутатське звернення до ТОВ "Делойт і Туш", керівництво якого, в свою чергу, поінформувало, що компанія не здійснювала оцінку вартості активів ПАТ "Львівобленерго", ПАТ "Кировоградобленерго", ПАТ "Київобленерго", ПАТ "Прикарпаттяобленерго", ПАТ "ДТЕК Дніпробленерго",  загальний принцип розрахунку питомої вартості нестандартного приєднання вважає спірним, а деякі з використаних параметрів розрахунку, які суттєво впливають на результат, недоречними.

Разом з тим, в НКРЕКП посилаються саме на оцінки ТОВ "Делойт і Туш" та ще однієї компанії Big4 при обгрунтуванні нововстановленої вартості нестандартного приєднання до електромереж.
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку