В.Галасюк: Блокада залізниці тягне Україну в прірву!

Опубліковано 01 березня 2017, о 14:30

 Секретаріат Комітету з питань промислової політики та підприємництва 

В.Галасюк: Блокада залізниці тягне Україну в прірву!

 

Блокада залізниці на Донбасі ставить під загрозу енергетичну безпеку України, наявність світла і тепла в домівках українців, фундаментально послаблює економіку України і змушує владу знову йти з протягнутою рукою до МВФ, що суперечить національним інтересам України. Про це під час урядової наради щодо блокади залізниці заявив Голова парламентського промислового Комітету Віктор Галасюк.

 

"Треба створювати осередки соціальної стабільності та рухатися вперед у цьому напрямку, а не "рубати сук", на якому сьогодні знаходиться українська промисловість та все наше суспільство", - зазначив нардеп. За його словами, дане питання має як мінімум три виміри - енергетичний, економічний та соціально-економічний.

 

Не купувати українське вугілля з тимчасово непідконтрольних територій з українських шахт, де платять зарплати українцям та податки до бюджету України, а натомість імпортувати дорожче вугілля з Австралії, Африки чи Росії - абсолютно неприйнятно, - переконаний парламентар.

 

"Суспільство не розуміє наслідків того, що сьогодні відбувається. Якщо взяти ризики втрати 3 млрд. доларів валютної виручки та майже 4 млрд. грн. податкових надходжень у бюджеті і ризики того, що кілька десятків тисяч людей залишаться без роботи - це означає затягнути країну в прірву бідності та хаосу". 

 

Відтак питання критично потребує оперативного вирішення на рівні Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України.

 

https://www.youtube.com/watch?v=KxENOnkewUY
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку