Комітет з питань промислової політики та підприємництва рекомендує прийняття низки законопроектів

Опубліковано 22 березня 2017, о 16:30

 Секретаріат Комітету з питань промислової політики та підприємництва 

Комітет з питань промислової політики та підприємництва рекомендує прийняття низки законопроектів

Зокрема, за результати засідання, рекомендовано прийняти за основу проект Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ресторанного господарства (реєстр.№5186), спрямований на нівелювання можливості продажу алкогольних напоїв на розлив неналежними суб’єктами господарювання та посилить їх відповідальність за порушення норм чинного законодавства.

Необхідність прийняття даного проекту зумовлена потребою заміни застарілого радянського поняття «громадське харчування» у відповідних положеннях законодавства на більш доцільне - «ресторанне господарство», яке відповідає сучасному етапу розвитку господарювання та тенденціям галузі і посприяє вирішенню вищезазначеної проблеми.

Як зазначалось під час засідання, на даний момент на законодавчому рівні існує невідповідність щодо визначення поняття «ресторанне господарство» та «громадське харчування», які за своїм змістом є тотожними. Суб’єкти господарювання, які отримали ліцензію на продаж алкогольних напоїв користуються зазначеною прогалиною та здійснюють продаж алкогольних напоїв на розлив в закладах, які не відносяться до закладів ресторанного господарства. Розлив алкогольних напоїв в незаконних містах може призвести до тяжких наслідків.

Крім того, Комітет підтримав прийняття за основу у першому читанні проекту Закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо забезпечення дотримання прав осіб при проведенні перевірок характеристик нехарчової продукції)” (№5450-1).

Народні депутати – члени Комітету також проголосували за рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти у першому читанні та в цілому як Закон проект Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо технічного регулювання у сфері спеціальних технічних засобів для зняття інформації з каналів зв’язку та інших технічних засобів негласного отримання інформації)” (№6088), який забезпечить вирішення питання покладення на СБУ здійснення функцій технічного регулювання у сфері спеціальних технічних засобів та узгодження між собою окремих норм деяких законодавчих актів.
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку