Комітет з питань промислової політики та підприємництва рекомендує приняття низки законопроектів

Опубліковано 04 листопада 2016, о 12:50

Комітет з питань промислової політики та підприємництва рекомендує приняття низки законопроектів

 

Зокрема, на засіданні 2-го листопада народні депутати України – члени Комітету проголосували за прийняття у другому читанні та в цілому як Закон із техніко-юридичним доопрацюванням проекту Закону України “Про внесення змін до Закону України "Про інвестиційну діяльність" щодо державних інвестиційних проектів” (реєстр. 5105), реалізація якого дозволить спростити механізм оцінки, відбору і надання державної підтримки для реалізації інвестиційних проектів, забезпечити гармонізацію з бюджетним законодавством процесу відбору державних інвестиційних проектів та моніторинг реалізації зазначених інвестиційних проектів, а також – забезпечить приведення у відповідність Закон України “Про інвестиційну діяльність” із Законом України “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо державних інвестиційних проектів”.

Прийняти у другому читанні та в цілому як Закон із техніко-юридичним доопрацюванням Комітет рекомендує також і проект Закону України  “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання печаток юридичними особами та фізичними-особами підприємцями” (рєстр.  4194), що покликаний вдосконалити державне регулювання використання печаток у господарській діяльності.

Також в рамках засідання було опрацьовано проект Закону України “Про внесення змін до Закону України "Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції" щодо вдосконалення регулювання відносин з використання державного і комунального майна на тимчасово окупованій території України” (реєстр. 5265), метою якого є законодавче врегулювання прогалини в діючому законодавстві, яка створює різні умови для суб’єктів підприємницької діяльності у питаннях користування державним та комунальним майном. Задля вирішення цієї проблеми пропонується внесення доповнень до статті 7 Закону України «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції», якими за аналогією з орендою державного та комунального майна буде тимчасово скасовано концесійний платіж за право створення (будівництво) та (або) управління (експлуатацію) державним та комунальним майном, розташованим в населених пунктах, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження та на території, які розташовані на лінії зіткнення. За результами розгляду, законопроект рекомендується прийняти у першому читанні за основу та в цілому як Закон із техніко-юридичним доопрацюванням.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку