"ДО 300 ТИСЯЧ", – О.КУЖЕЛЬ СПРОГНОЗУВАЛА, СКІЛЬКИ ПІДПРИЄМЦІВ ПРИПИНЯТЬ СВОЮ ДІЯЛЬНІСТЬ ДО КІНЦЯ РОКУ

Опубліковано 25 січня 2017, о 15:37

«ДО 300 ТИСЯЧ», – О.КУЖЕЛЬ СПРОГНОЗУВАЛА, СКІЛЬКИ ПІДПРИЄМЦІВ ПРИПИНЯТЬ СВОЮ ДІЯЛЬНІСТЬ ДО КІНЦЯ РОКУ

Понад 178 тис. фізичних осіб-підприємців припинили діяльність у зв'язку із змінами до податкового законодавства, за якими сплачувати ЄСВ щомісяця будуть навіть ті фізичні особи, котрі не отримують прибутків. До кінця 2017 р. цифра може зрости до 300 тисяч.

Про це поінформувала заступник голови Комітету Олександра Кужель.

За її словами, хвиля масового закриття фізичних осіб-підприємців стала наслідком недолугої політики влади: “Це не просто закриття і поява безробітних, це загроза існуванню демократії в Україні, оскільки лише середній клас є запорукою і основою створення демократії”.

Щодо низки скарг від ФОП через відмови відповідними державними органами у можливості припинення діяльності підприємства, Олександра Кужель нагадала - ще у 2014 році депутатами був проголосований закон закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичних осіб-підприємців за заявницьким принципом», який фактично спростив обтяжливу процедуру припинення підприємницької діяльності:

«Діє закон, який через подання вами, як підприємцем відповідної заяви до реєстратора, дозволяє закрити підприємство. Крапка. Після цього реєстратор відправляє інформацію до Державної податкової служби і саме з цього моменту закриття держава не має права у майбутньому розраховувати на податки, а тільки підводить результати щодо несплачених вами податків за попередні періоди».

Cаме із цього моменту підприємець може зареєструватись у Фонді зайнятості та отримувати допомогу по безробіттю.

Нагадаємо, нещодавно Комітет підтримав законопроект “Про внесення змін до деяких законів України щодо гарантування прав і законних інтересів суб'єктів малого і середнього підприємництва” (реєстр.№5634), що забезпечить недопущення несправедливої сплати фізичними особами-підприємцями (що знаходяться на загальній системі оподаткування, а також особи, які провадять незалежну професійну діяльність) ЄСВ внаслідок неочікуваної зміни законодавства.

 

http://intvua.com/news/politics/1484829732--do-300-tisyach-deputat-sprognozuvala-skilki-pidpriemtsiv.html

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку