Український ІТ може здійснити ривок уперед - Голова Комітету В.Галасюк

Опубліковано 21 вересня 2016, о 15:46

Український ІТ може здійснити ривок уперед – Голова Комітету В.Галасюк

 

Масштаби української ІТ-індустрії з нинішніх 3 млрд. доларів США можна розширити до, принаймні, 5-6 млрд., за 5 років, але для цього слід поліпшити систему освіти та захист інтелектуальної власності, забезпечити розвиток ІТ-інфраструктури, а також використовувати такі інструменти економічного розвитку як експортно-кредитне агентство і індустріальні парки. Про це на організованому Асоціацією "Інформаційні технології України" Українському Software Development форумі 4.0. заявив Голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва В.Галасюк.

Так, за словами Віктора Галасюка, для зростання ІТ-галузі слід, в першу чергу, розробити стратегію смарт-спеціалізації для України. "Ми хочемо, щоб українська економіка стала стійкою, інклюзивною і швидко зростаючою. Нам потрібна смілива програма національної трансформації!" – зазначив під час свого виступу народний депутат України. Крім того, на переконання голови Комітету, варто підкріпити програму української трансформації міжнародними ресурсами. "Нам потрібно набагато більше допомоги на розвиток і набагато менше паліативної допомоги. Це була б безпрограшна історія для України і наших країн-партнерів", - наголосив він.

Форум є унікальним заходом для українського ринку розробки програмного забезпечення і виступає масштабним комунікаційним майданчиком для обговорення головних тенденцій, проблем та перспектив галузі.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку