Комітет з питань промислової політики та підприємництва опрацював 13 законопроектів

Опубліковано 24 червня 2016, о 16:31

Комітет з питань промислової політики та підприємництва опрацював 13 законопроектів

 

За результатами чергового засідання, народні депутати України – члени Комітету рекомендують Парламенту прийняти у другому читанні в цілому проект Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності технологічних парків” (реєстр. № 2216а) та “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скасування обов'язковості державної реєстрації іноземних інвестицій” (реєстр. № 2763).

 

Прийняти у першому читанні за основу парламентарі радять законопроекти “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вимог до земельної ділянки у межах індустріального парку” (реєстр. № 2514), “Про внесення змін до Закону України "Про інвестиційну діяльність" щодо державних інвестиційних проектів” (реєстр. № 4547) та “Про Установу бізнес-омбудсмена” (реєстр. № 4591), а законопроект “Про внесення змін до Закону України "Про запровадження нових інвестиційних можливостей, гарантування прав та законних інтересів суб'єктів підприємницької діяльності для проведення масштабної енергомодернізації" щодо механізму закупівлі енергосервісу” (реєстр. № 4549) - за основу із скороченою підготовкою до другого читання.

 

Рішення рекомендувати прийняти за основу та в цілому отримав проект Закону України “Про внесення зміни до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" щодо звільнення від сплати адміністративного збору” (реєстр. № 4217).

Разом з тим, у Комітеті проголосували за відхилення законопроекту “Про внесення змін до Закону України "Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції" щодо уточнення окремих термінів” (реєстр. № 3821) та “Про внесення змін до Закону України "Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції" щодо уточнення деяких положень” (реєстр. № 3821-1) у зв’язку з втратою їх актуальності з причини прийняття законопроекту “Про внесення змін до Закону України "Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції" (щодо безперешкодної діяльності органів місцевого самоврядування) (реєстр. №4048).

 

На доопрацювання повернули закнопроекти “Про внесення змін до деяких законів України щодо звільнення від сплати адміністративного збору за проведення державної реєстрації змін, що вносяться до установчих документів юридичних осіб та реєстрації змін місцезнаходження юридичних осіб та місця проживання фізичних осіб-підприємців у зв'язку із декомунізацією (реєстр. № 4217-1) та “Про внесення змін до Закону України "Про інвестиційну діяльність" щодо державних інвестиційних проектів” (реєстр. № 4547-1).

 

Розгляд пропозицій Президента до Закону України "Про внесення зміни до статті 13 Закону України "Про зовнішньоекономічну діяльність" щодо зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку" (реєстр. № 3868) було перенесено.

 

Під час розгляду проекту Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо технічних регламентів та оцінки відповідності (реєстр. № 3724), було вирішено створити робочу групу з доопрацювання законопроекту із залученням профільних асоціацій, бізнес-об’єднань та експертів для внесення його на розгляд Парламенту у редакції Комітету.

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку