Комітет провів зустріч з автором бестселеру «Сила раю. Як Європа може бути попереду в азійському сторіччі» Йонатаном Голслахом

Опубліковано 20 лютого 2017, о 16:42

Комітет провів зустріч з автором бестселеру «Сила раю. Як Європа може бути попереду в азійському сторіччі» Йонатаном Голслахом

За сприяння Комітету ВРУ з питань промислової політики та підприємництва, Української Асоціації Римського клубу, видавництва «Темпора» та Посольства Бельгії в Україні сьогодні відбулася дискусія з автором книги «Сила раю. Як Європа може бути попереду в азійському сторіччі» Йонатаном Голслахом.

 

Йонатан Голслах – професор міжнародної політики Вільного університету Брюсселя, автор книжок «How Europe Will Survive the Asian Century», «Macht of Mythe(VUB Press, 2007), «China and India: Prospects for Peace (Columbia University Press, 2010, «Trapped Giant». Дописувач видань «The Washington Quarterly», «Journal of Strategic Studies», «Journal of Common Market Studies», «Journal of Contemporary China» та є радником різних європейських комісій, зокрема членом Тристоронньої комісії, членом Ради зі співробітництва в галузі безпеки в Азійсько-Тихоокеанському регіоні, а також Nobel Fellow в Нобелівському інституті в Осло. Як автор він вміє просто писати про складні речі і виступає на боці «гуманної політики» – зокрема щодо біженців, бідних громадян та малого бізнесу

 

Голслах веде активне суспільне життя, часто з’являється на телебаченні та радіо, багато подорожує різними країнами із лекціями та презентаціями, бере участь у публічних дебатах. Основна спеціалізаціяКитай і його економічна система, а також країни сходу (насамперед Японія і Сінгапур). Себе Голслах називає «переконаним універсалом», тобто йому близький тип «людини Відродження», вченого, якому цікаві різні сфери знань. Голслах заснував «Friday Group» – спільноту молодих бельгійських лідерів і брав участь у численних програмах молодих лідерів під час World Economic Forum.

 

–      Як втримати країни у Євросоюзі?

      чому Європавже не лідер у багатьох галузях економіки?

      як допомогти біженцям інтегруватися у європейську спільноту? 

      хто у майбутньому очолить економічні перегони?

       яким є потенціал країн Африки?

      чому останніми роками все популярнішим стає релігійний фундаменталізм?

      якою є сила та майбутня роль України у європейському просторі?

Ці та безліч інших питань Йонатан Голслах, професор міжнародної політики Вільногоуніверситету Брюсселя, висвітлює у своїй ґрунтовній праці «Сила раю. Як Європа може бути попереду в азійському сторіччі». Не забуває автор і про Україну: її силу та майбутню роль у європейському просторі.

 

"Україні треба перестати шукати Святий Грааль в Євросоюзі, США, Китаї чи інших країнах. Не треба ні на кого сподіватись. Будуйте своє майбутнє самі!", - наголосив професор під час дискусії. 

 

За словами голови Комітету Віктора Галасюк, дуже багато ідей професора Голслаха співпадають з баченням професора Еріка Райнерта, автора книги "Як багаті країни забагатіли… і чому бідні країни лишаються бідними".

 

 

Участь у круглому столі взяли народні депутати України, урядовці та експерти мозкових центрів.

 

 Відео: https://www.youtube.com/watch?v=5v0vuz_PD0s

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку