Галасюк запропонував "промпакет реформ" на 2017 рік

Опубліковано 05 січня 2017, о 17:50

Галасюк запропонував "промпакет реформ" на 2017 рік

 

Аби замість 1-2% економічного зростання та довічного боргового рабства впевнено мати як мінімум 7-8% зростання щороку і якісно інше майбутнє - у 2017 році треба закласти серйозний законодавчий фундамент розвитку власної промисловості та економіки. Про це заявив голова парламентського Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк.

 За словами нардепа, щоб змінити економічну долю країни нотрібен сміливий і комплекснийпромисловий пакет реформ” – нове законодавство, яке запровадить:

1)    Спрощення підключення до мереж (електричних, газових та ін.) промисловців та забудовників.

2)    Індустріальні парки з дієвими інвестиційними стимулами для нових виробництв (ЗПУ №2554а-д і 2555а-д), порівняними з країнами-конкурентами (Польщею, Туреччиною та ін.).

3)    Зняття штучних податків на промислові інвестиціївідміна ввізного мита на виробниче обладнання (ЗПУ №5276) та розстрочка імпортного ПДВ на нього на 3 роки (аналогічно до того, як РПЛ виборола для деревообробного обладнання).

4)    Розстрочку на 3-6 міс. сплати імпортного ПДВ при ввезенні сировини в Україну.

5)    Зняття штучних валютних обмежень НБУ для експортерів та інвесторів, у т.ч. зниження вимог щодо обов’язковго продажу валютної виручки експортерами та відміна ліцензування Нацбанком інвестицій до 50 тис. EUR в країни OECD (ЗПУ №4866), продовження принаймні до 270 днів терміну зарахування експортної виручки нашими промисловцями.

6)    Встановлення преференцій для місцевого малого і середнього виробника при здійсненні держзакупівель.

7)    Створення механізму довгострокового і доступного кредитування малих і середніх виробників, у т.ч. за рахунок міжнародної допомоги та закордонних кредитів, оподаткування “офшорної економіки” та сировинного експорту.

 Це не вичерпний перелік. І не кажіть, що це нереально! Коли за справу береться фракція Радикальної партії, перемога - тільки питання часу. Подивіться на заборону експорту лісу-кругляка, закон про експортно-кредитне агентство, підвищення втричі вивізного мита на металобрухт та інші наши ініціативи, в які спочатку майже ніхто не вірив, а сьогодні вони - факт. Так буде і з цим "промисловим пакетом реформ"!” – запевнив Галасюк.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку