Комітет з питань промислової політики та підприємництва рекомендує прийняття двох законопроектів

Опубліковано 19 жовтня 2016, о 18:41

Комітет з питань промислової політики та підприємництва рекомендує прийняття двох законопроектів

 

Зокрема, на засіданні 18-го жовтня депутати-члени Комітету проголосували за прийняття в другому читанні в цілому як Закон з техніко-юридичними правками проекту Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення адміністративних бар'єрів для експорту послуг”.

Очікується, що законопроект реєстр. № 4496 дозволить максимально зменшити адміністративні бар’єри під час процедур укладення зовнішньоекономічних договорів (контрактів), зарахування валютної виручки, а також бухгалтерського обліку та фінансової звітності. У свою чергу, це призведе до виведення значного обсягу експорту послуг в легальну площину, збільшення притоку валютної виручки та спрощення ведення підприємницької діяльності для малого та середнього бізнесу.

За результатами засідання підтримку Комітету також отримав проект Закону України “Про реструктуризацію заборгованості державного підприємства "АНТОНОВ"(р. № 5244) – його рекомендовано прийняти у першому читанні за основу та в цілому з техніко-юридичними правками. Прийняття даного законопроекту надасть можливість запобігти банкрутству ДП «АНТОНОВ», втраті науково-технічного, інтелектуального, технологічного та виробничого потенціалу, стабілізує його фінансово-економічний стан, створить умови для оновлення мобілізаційних потужностей, забезпечення національної безпеки та оборони держави в умовах існуючих зовнішніх та внутрішніх загроз. Як повідомлялося авторами законопроекту, реалізація програм ДП «АНТОНОВ» з розробки та випуску авіаційної техніки та оборонної продукції на 2016-2020 роки. дозволить збільшити обсяги надходжень до Державного бюджету України у вигляді податків та зборів протягом 5 років загальною сумою 3625,9 млн.грн., створити близько 1200 нових робочих місць, забезпечити підвищення рівня заробітної плати, збільшити обсяги виробництва, залучити довгострокові інвестиції та сприяти розвитку підприємства.

Додатковими соціально-економічними позитивними проявами має стати підвищення конкурентоспроможності вітчизняних авіабудівних підприємств, забезпечення вітчизняних виробників замовленнями авіаційної техніки, просування нових українських літаків як на внутрішній, так і на світовий ринок.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку